Hoofdcontent

Keramiek Expositie Kunst & Co

Van 8 september tot 20 oktober 2022 zijn in de Roze Galerij de werken te zien van de afdeling keramiek van Kunst & Co. De Roze Galerij vindt u in de hal van de Bibliotheek en Kunst & Co aan het Mondriaanplein 18 in Uden. De opening van de expositie op donderdagavond 15 september om 19.00 uur wordt gedaan door Noortje Meijerink, bestuurslid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten en werkzaam voor het vakblad Klei.

 

Veel cursisten die hier hun werk laten zien zijn (soms tientallen) jaren bezig met keramiek onder de bezielende leiding van docenten Ine van Grinsven en Renée Bus. Reden voor de trouw aan dit ambacht is het bijzonder grote arsenaal aan mogelijke technieken die toegepast kunnen worden. Elke techniek vraagt kennis en vaardigheid om te beheersen, en dat kost tijd. Daarnaast is creativiteit natuurlijk van essentieel belang. 

 

De tentoongestelde werken laten zien hoe deze creativiteit tot een opmerkelijke diversiteit aan keramische producten leidt. De leden van de keramiekgroep zijn er trots op om zich te mogen presenteren in deze tentoonstelling en hopen dat u kunt genieten van het soms eenvoudige maar vaak ook complexe werk. U bent van harte welkom de tentoonstelling te komen bezichtigen! 


keramiek expo