Voortgezet onderwijs

Kunst & Co ondersteunt het voortgezet onderwijs op maat. In de praktijk betekent dit dat Tim Ruterink, de educator voortgezet onderwijs, regelmatig de school bezoekt om in overleg met de cultuurcoördinatoren behoeftes om te zetten naar activiteiten: of het nu gaat om een losse workshop voor één klas of hulp bij het tot stand brengen van een leerlijn cultuur.

“Op school gebeurt veel rondom cultuur. Er moet dus van alles georganiseerd worden, je wilt als cultuurcoördinator het overzicht houden en steeds meer activiteiten verbinden aan een leerlijn cultuur. Daarom is het fijn om één aanspreekpunt te hebben in Tim, we spreken elkaar vaak en we kunnen snel schakelen dankzij onze korte lijntjes. Hij heeft op zijn beurt veel contact met de culturele instellingen en ziet ook wat er gebeurt bij de sector havo vwo. Zo kunnen we beter samenwerken, zien we sneller kansen en houdt cultuur een mooie plek in het onderwijs!” Janneke Janssen-Corssmit, cultuurcoördinator Udens College vmbo

Ben jij geïnteresseerd in het ontvangen van de Nieuwsbrieven voor het onderwijs? Klik dan hier om je aan te melden.


Een greep uit de terugkerende projecten:

Film Festival
Jaarlijks bij havo-vwo en in 2017 naar verwachting ook bij vmbo

Het filmfestival combineert een inhoudelijk sterk project met een aangename praktische aanpak, waarin leerlingen als zelfstandige teams hun films produceren van script tot gemonteerd eindresultaat, geholpen door deskundige gastdocenten. Kunst & Co (Stichting C) zorgt dat het project niet aanvoelt als een extra last, maar naadloos aansluit op hoe wij werken binnen de school. Op deze manier is samenwerking met gastdocenten en culturele instellingen ook echt effectief.

Hans van Wijk (coördinator brugklas bij UC havo vwo) over het Filmfestival:
“Tijdens het Filmfestival komen we helemaal los van het reguliere programma, leerlingen werken in kleine teams aan hun eigen korte film. Ze voelen vrijheid om eigen keuzes te maken en nemen daardoor ook verantwoordelijkheid voor hun werk. Het resultaat is een project dat niet alleen kwaliteit oplevert maar ook plezier, voor leerlingen èn hun docenten.”

Cultuurdag vmbo
Het is cultuur wat de klok slaat bij het Udens College vmbo: leerjaren 1, 2 en 3 volgen activiteiten variërend van een mini festival tot een cultuur clash quiz en spectaculaire interactieve shows. De kracht van de cultuurdag zit in de betrokkenheid van docenten, ook van buiten de kunstvakken, die zich gezamenlijk inzetten om de school deze dag op zijn kop te zetten. De cultuurdag vindt aan het einde van het schooljaar plaats en is de afsluiting van het culturele programma op school. Speerpunt is dat de activiteiten steeds meer voortbouwen op wat de leerlingen eerder in het jaar al hebben ervaren.

Foto tentoonstelling i.s.m. F8 amateurfotografen
Jaarlijks is F8 te gast bij Kunst & Co voor hun jaarlijkse fototentoonstelling. Daarbij wordt actief samenwerking met het onderwijs gezocht: een gedeelte van de expositie bestaat uit foto’s gemaakt door leerlingen en klassen brengen een bezoek aan de tentoonstelling. Ook komend jaar wordt deze samenwerking verder uitgebouwd.

Contactgegevens Tim Ruterink: tim @ kunstenco-uden.nl of 0413 - 26 22 85