Hoofdcontent

Wie zijn wij?

Op 11 oktober 1979 is Jeu de Boules Club Plop opgericht. Van een eenvoudig onderkomen zijn we gegroeid naar een prachtige accommodatie in het Sportpark Uden.
In ons boulodrôme bevinden zich 16 binnenbanen, verdeeld over twee speelruimten. Deze zijn goed verlicht en verwarmd. Buiten beschikt Plop over 34 banen met verschillende toplagen, waarvan 26 met verlichting.
Ook hebben we een gezellige kantine, goede sanitaire voorzieningen, garderobe en een groot terras.

Wist je dat ‘jeu de boules’, zoals ‘pétanque’ in de volksmond vaak wordt genoemd, niet alleen een spel maar ook een echte wedstrijdsport is? Naast het welbekende recreatieve spel zijn er talloze (inter‑)nationale toernooien en competities waaraan kan worden deelgenomen. De sport kent NK's, EK’s en WK’s en is zelfs genomineerd als Olympische sport.
Pétanque kun je zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefenen en heeft nagenoeg geen beperkingen in leeftijd en fysiek welzijn. Het is een sociale sport die ideaal is om samen te spelen en plezier te maken.

Interesse? Kom gewoon langs op één van onze speeldagen. We hebben voldoende boules te leen dus je kunt meteen meespelen! Je krijgt een stempelkaart waarmee je gratis 6 maal mee kunt spelen, daarna hopen wij dat je besmet bent geraakt door...

Aanstaande activiteiten:

JBC Plop heeft op dit moment geen geplande activiteiten. Neem snel weer een kijkje!