Hoofdcontent

Meeting Point 2024

We nodigen u van harte uit voor dit inspirerende ontmoetingsmoment voor iedereen werkzaam in het onderwijs en/of het culturele veld binnen gemeente Maashorst. Dat cultuur een cruciale rol speelt op elk vlak in de ontwikkeling van kinderen is voor Wolf Brinkman geen vraag meer. Dit en meer bespreekt hij tijdens zijn lezing en in de workshop Cultuurbouwstenen. Naast spreker Wolf worden er verschillende workshops georganiseerd. 

Dag en tijd: donderdag 21 maart van 15:30u – 18:00u

Locatie: InC Kunst &Co, Mondriaanplein 16-18 Uden

Klik HIER om je aan te melden voor Meeting Point 2024!

Programma

15:30 uur - Ontvangst

15:45-16:45 uur - Inspiratiesessie lezing Wolf Brinkman

17:00-17:45 uur - Creatieve workshops

17:45 uur - Napraten 

18:00 uur  - Afsluiting

Creatieve workshops

Workshop Intuïtief schilderen op doek - Mariette Cornelissen
Tijdens deze workshop ga je zelf creatief aan de slag. Laat je leiden door een tekst, lied of quote en ga intuïtief schilderen op doek. Laat je inspireren! Mariette leert je vanuit haar ervaring binnen haar atelier Vivre, op een laagdrempelige, creatieve manier de ideeën in je hoofd om te zetten naar prachtige schilderingen. Uit het hoofd, naar het hart!

Workshop Theater - Sofie van den Krommenacker
Stap in de wereld van het (improvisatie)theater en ontdek jouw innerlijke creatieve speler. Door middel van laagdrempelige oefeningen verkennen we verschillende aspecten van het acteren/spelen. Deze dynamische en energieke workshop biedt een uitlaatklep voor verbeelding en zelfexpressie en de theateroefeningen zullen leiden tot verhoogde creativiteit, wendbaarheid, spontaniteit, durf en concentratie.

Workshop Cultuurbouwstenen -  Wolf Brinkman
Samen met kinderen, leerkrachten en musea onderzoekt Wolf Brinkman al meer dan twaalf jaar lang de rol van cultuurvakken op taal en rekenkundige vaardigheden van kinderen. Samen met het Wereldmuseum in Rotterdam ontwikkelde hij aan de hand van de collectie een doorlopende leerlijn burgerschap. Dat cultuur een cruciale rol speelt op elk vlak in de ontwikkeling van kinderen is voor hem geen vraag meer. Hoe dat in zijn werk gaat laat hij in deze interactieve workshop zien.

Workshop Greenscreenbox - Suzanne Jansen
Speel in je eigen tekening, laat je LEGO auto over een echte weg ‘rijden’ of bedenk je eigen avonturen. De greenscreenbox biedt nieuwe mogelijkheden voor het onderwijs en is recentelijk toegevoegd aan het ontdeklab van Kunst & Co. Ontwikkel digitale geletterdheid bij je leerlingen, verwerk de leerstof met behulp van greenscreen video’s en stimuleer de creativiteit en fantasie van je leerlingen. Hoe je de Greenscreenbox gebruikt legt Suzanne Jansen je in deze workshop uit.


Klik HIER om je aan te melden voor Meeting Point 2024!